Bijen in centrum Brusssel in de buurt van Bozar op Europese vlag
Baert Marc Bijen in centrum Brusssel in de buurt van Bozar op Europese vlag

Onderzoek spoorde al 200 bijensoorten in het Gewest

De ULB startte in februari samen met Leefmilieu Brussel een onderzoek om de verschillende bijensoorten in Brussel op te sporen. Sinds het onderzoek gestart is zijn al bijna 200 verschillende soorten bijen in het Gewest aangetroffen. 

Wild BnB, dat staat voor Wild Bees and Brussel, is een onderzoek van de ULB in samenwerking met Leefmilieu Brussel. Daarbij wouden ze een nog nooit eerder gevoerd onderzoek doen naar de soorten bijen die in het Gewest rondvliegen.

Het doel is om zo een inventaris aan te leggen van elke bijensoort in het Gewest met een foto, een beschrijving en het leefgebied van de bij. Hierdoor kan men in de toekomst planten zetten die de bijen nodig hebben om zo hun overlevingskansen te vergroten.

Sinds de start van het onderzoek zijn er zo’n 190 à 200 bijen opgespoord. Burgers kunnen hierbij zelf helpen door een foto van een bij te delen op waarnemingen.be.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer