Onderzoek naar seksueel geweld in Schaarbeek.
BELGA Onderzoek naar seksueel geweld in Schaarbeek.

Parket voert onderzoek naar seksueel geweld bij kleuter in Schaarbeek

Het parket van Brussel heeft een onderzoek geopend naar seksueel misbruik van een 4-jarig meisje in Schaarbeek. De moeder van het kind vond donderdag bloedvlekken in het slipje van het kind toen ze thuiskwam van school.

De moeder nam haar dochter meteen na de ontdekking mee naar het Sint-Pietersziekenhuis, dat gespecialiseerd is in zaken van seksueel geweld. Het parket heeft een onderzoek opgestart. “De eerste vaststellingen van de deskundige zouden het bestaan van een verwonding bevestigen”, aldus het parket.

Op de school van het meisje, in de Josaphatstraat in Schaarbeek, wil men voorlopig geen commentaar kwijt. Het gaat om een Franstalige school van het gemeentelijk onderwijs.

Voorzorgsmaatregelen

De gemeente Schaarbeek heeft een procedure ingesteld om het kind en de ouders te begeleiden. “We nemen ook alle mogelijke voorzorgsmaatregelen”, zegt schepen van Onderwijs Michel De Herde (Défi). “De school, de opvoeding en de veiligheid van de kinderen zijn onze absolute prioriteit.”

Het meisje en haar ouders werden opgevangen door een team van experten van de gemeente, de school, de medische diensten en de politie. Over wat er precies gebeurd is, geeft de gemeente Schaarbeek geen commentaar zolang het onderzoek loopt. De gemeente zette vrijdag wel een technische vergadering op met alle betrokken partijen in het dossier. Ook de leerlingen van de school zelf werden al op de hoogte gebracht.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Fatma Arslan

    Schandalig en ja nu zijn ze aan het zeveren dat het een infectie is hoe kan een meisje van 4 jaar een infectie hebben of door wat zou dat komen dat ze een infectie heeft, meisje vertelt het zelf dat er een man haar heeft uitgekleed das gewoon gek te worden ik maak me al zorgen voor mijn kinderen ik vindt het heel erg voor die ouders en het meisje :(

  • Bea Touzin

    Waar zijn onze kinderen nog dan wel veilig??

Lees meer