Politie schiet man dood op Ninoofsesteenweg: kogelinslag in de voorruit
Baert Marc Politie schiet man dood op Ninoofsesteenweg: kogelinslag in de voorruit

Passagier bij dodelijke politie-achtervolging was voorwaardelijk vrij

De man die aan boord zat van de wagen waarvan de bestuurder dinsdagmorgen werd doodgeschoten door de politie, was voorwaardelijk vrij. De 27-jarige Fransman liep eerder al een veroordeling op in zijn thuisland.

De 29-jarige bestuurder van de wagen werd dinsdagochtend doodgeschoten door de politie nadat hij op de Ninoofsesteenweg probeerde in te rijden op agenten. Die hadden hem achtervolgd van in het centrum van Brussel omdat hij zich aan een verkeerscontrole onttrok.

De passagier van het voertuig werd door de politie in de boeien geslagen. Er zijn geen aanwijzingen dat hij betrokken zou zijn bij de acties van zijn kompaan, aldus het Brusselse parket. . “Het ging om een 27-jarige man die in Frankrijk veroordeeld was maar voorwaardelijk was vrijgelaten”, zegt Brussels parketwoordvoerder Denis Goeman. “Hij werd in de loop van de dag verhoord maar nadien vrijgelaten.” Volgens het parket heeft de man goed meegewerkt met het onderzoek.

Getuigen hadden eerder al gemeld dat de passagier op de Ninoofsesteenweg uitstapte voordat de bestuurder op de politie af reed.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Cooks

    Dan toch tenminste 1 crapuul minder.

  • Katherine Baker

    Net zoals ik dacht: 2 doetjes van mensen.

Lees meer