De Katelijnekerk wordt schoongemaakt.
Baert Marc De Katelijnekerk wordt schoongemaakt.

Poetsbeurt voor Sint-Katelijnekerk

De Sint-Katelijnekerk krijgt volgend jaar een grondige poetsbeurt om het roet van de gevels te halen. De bekende openbare toiletten aan de kerk blijven ook na de werken behouden.

Dat laat Beliris, het federale fonds voor Brussel, weten. Die hoopt eind volgend jaar met de werken te kunnen beginnen. De gevel die uitkijkt op de Vismarkt wordt daarbij schoongemaakt. Nu ziet die nog zwart van het roet. Daarnaast worden ook de waterspuwers, het houtwerk en de deur aangepakt. in een laatste fase worden de glasramen schoongemaakt.

Beliris behoudt ook de bekende openbare toiletten aan de zijgevel, al is het mogelijk dat die even sluiten tijdens de werken. Het bestek voor de werken werd vorige maand al overgemaakt aan de Stad Brussel. De totale kostprijs bedraagt 4,3 miljoen euro.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dimitri Maes

    4,3 dat kan er nog bij. We zien niet meer op een miljoentje meer of minder

Lees meer