(Archiefbeeld) Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei braken er rellen uit in Anderlecht, nadat een 19-jarige jongeman overleed nadat hij wegvluchtte van een coronacontrole en aangereden werd door een politiewagen.
Baert Marc (Archiefbeeld) Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei braken er rellen uit in Anderlecht, nadat een 19-jarige jongeman overleed nadat hij wegvluchtte van een coronacontrole en aangereden werd door een politiewagen.

Politie pakt elf minderjarige verdachten op in verband met rellen in Anderlecht na dood Adil (19)

De voorbije dagen heeft de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) elf mensen opgepakt die betrokken zouden geweest zijn bij de rellen die op 10 en 11 april plaatsvonden in Anderlecht. Dat meldde het Brusselse parket zaterdag. Het gaat voornamelijk om minderjarigen. Een van hen is ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde, één werd na verhoor vrijgelaten, en vijf werden geplaatst in een gesloten jeugdinstelling.

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei braken er rellen uit in Anderlecht, nadat Adil, een 19-jarige jongeman uit Anderlecht, een politiecontrole probeerde te ontwijken. Hij vluchtte weg op een scooter, maar werd aangereden door een politiecombi en overleefde de aanrijding niet. 

Het Brusselse parket opende een onderzoek naar die rellen en de voorbije dagen konden de Jeugddienst en de lokale recherche van de politiezone Zuid elf verdachten identificeren en oppakken. Ze worden verdacht van diefstal, met geweld of bedreigingen, in bende, met braak, met inklimming of valse sleutels, met wapens, van vernietiging van andermans roerende eigendommen, met geweld of bedreigingen, in bende, van gewapende weerspannigheid, in bende, met voorafgaande afspraak, van bendevorming en van beschadiging van goederen van openbaar nut.

Onderzoek loopt verder

"Een minderjarige verdachte die in Halle woont, werd ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde", zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. "Voor de tien anderen, tussen 14 en 18 jaar oud, is het parket van Brussel bevoegd. Vijf van hen werden in een gesloten instelling geplaatst, twee werden vrijgelaten onder strikte voorwaarden, één ervan kreeg een dagvaarding om voor de jeugdrechter te verschijnen, één werd vrijgelaten met een opvolging en één kon beschikken na zijn verhoor bij de procureur des Konings.” Volgens het parket gaat het onderzoek verder en valt niet uit te sluiten dat de volgende dagen nog arrestaties volgen. 

Lees ook:

“We hebben hem! We hebben hem geschept!”: zo kwam Adil in Anderlecht om het leven(+)

Korpschef reageert na rellen in Anderlecht: “Als die jongeman zich aan de controle had onderworpen was dit allemaal niet gebeurd”(+)

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer