Frietjes voor prins Laurent.
BELGA Frietjes voor prins Laurent.

Prins Laurent viert 60ste verjaardag van frietkot in Waterloo: “Een mooi familieverhaal”

Hoog bezoek voor de Friterie Joli Bois in Waterloo zondagmiddag. Prins Laurent en een van zijn zonen trokken namelijk naar het zestigste verjaardagsfeest van het frietkot op de Place Emile Vandervelde en genoten er van een bakje friet.

Het zestigjarig bestaan van het frietkot in de wijk Joli Bois werd gevierd met een groot feest. De prins en zijn zoon hebben er frietjes gegeten samen met de handelaars van de wijk, leden van het gemeentebestuur en de omwonenden.

De Friterie Joli Bois staat al 60 jaar op dezelfde plaats op de Place Emile Vandervelde en wordt al drie generaties door dezelfde familie uitgebaat. Het frietkot werd opgericht door Lucien Hauteceur uit Antwerpen en wordt vandaag open gehouden door zijn kleinzoon Sébastien Berland. Doorheen de jaren werd het frietkot wel wat aangepast, maar de structuur is nog steeds dezelfde.

“Het is een mooi familieverhaal, dit frietkot dat deel uitmaakt van het erfgoed van Waterloo. Het is de ziel van de wijk. Van overal komen mensen naar hier voor de frietjes, die bij de beste van België zijn”, aldus burgemeester Florence Reuter.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jos Spriet-Dewaele

    Prins Laurent een man naar mijn hart die leeft tussen het volk en ook meeleeft met hen. Zou die nu echt een broer van Filip zijn.

Lees meer