2 Hotel Metropole in Brussel.
Dieter Nijs Hotel Metropole in Brussel.

Raad van State geeft hotel Métropole ongelijk over voetgangerszone

De Raad van State heeft het beroep dat het Brusselse hotel Métropole heeft ingediend tegen de Brusselse circulatieplannen en de invoering van de voetgangerszone verworpen.

Het bekende Brusselse hotel aan het De Brouckèreplein verzet zich al jaren tegen het Brusselse circulatieplan en de voetgangerszone. Door de invoering van die zone is het hotel minder goed bereikbaar met de auto.

Volgens de Raad van State maken de plannen “geen deel uit van het gemeentelijk mobiliteitsplan dat onregelmatig zou zijn vastgesteld”. Nog volgens de Raad leggen de plannen niet het kader voor toekomstige projecten vast en is het dan ook “geen plan of programma waarvoor een milieueffectbeoordeling had moeten worden uitgevoerd of die aan het publiek hadden moeten worden voorgelegd.” Hotel Métropole heeft voorlopig nog niet gereageerd.

2
Baert Marc

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer