4 De lokale politie rukte massaal uit naar het koninklijk atheneum Andrée Thomas in Vorst.
Marc Baert De lokale politie rukte massaal uit naar het koninklijk atheneum Andrée Thomas in Vorst.

Rellen op atheneum Vorst wegens uitblijven examenrooster, school blijft morgen dicht

De lokale politie van de zone Brussel Zuid is vanochtend moeten tussenkomen op het atheneum Andrée Thomas in Vorst, nadat verschillende leerlingen zich daar in de refter hadden verschanst en vernielingen hadden aangericht. Morgen blijft de school dicht, bevestigt de woordvoerster van burgemeester Stephane Roberti (Ecolo) van Vorst.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De politie Brussel Zuid was rond 11 uur opgeroepen omdat een aantal leerlingen zich in de refter hadden verschanst en voetzoekers hadden laten ontploffen uit onvrede over het uitblijven van een examenrooster. De politie ging met een 40-tal agenten ter plaatse om de gemoederen te helpen bedaren. Eén leerling werd administratief aangehouden maar na een uur al opnieuw vrijgelaten. 

Kort na de middag was de rust in de school volledig weergekeerd.Er is een voorlopig akkoord bereikt met hulp van de opvoeders, en het grootste deel van de leerlingen heeft de school ondertussen mogen verlaten. Er vielen geen gewonden, één scholier werd administratief van zijn vrijheid beroofd.  “Er is een discussie geweest met de directie, de opvoeders en de leerlingen en er is een akkoord gevonden”, zegt Kathleen Calie, woordvoerster van de politie Brussel Zuid. “Morgen zullen de opvoeders met de verschillende klassen in gesprek gaan om verder te zoeken naar een oplossing voor de problemen.”

Het examenrooster zou immers niet de enige steen des aanstoots zijn tussen directie en leerlingen. Zo klagen de leerlingen over een gebrek aan toiletpapier en een zekere chaotische organisatie sinds de aanstelling van een nieuwe directrice begin dit schooljaar. 

De woordvoerster van de burgemeester van Vorst bevestigt dat school morgen dichtblijft. Dat heeft de Franstalige gemeenschap besloten. Burgemeester Stephane Roberti (Ecolo) ging vandaag al ter plaatse om te luisteren naar bezorgdheden van de leerlingen en het personeel. 

4
Marc Baert
4
Marc Baert
4
Marc Baert

75 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Elke Celis

    De klachten gaan o.a. over het niet *aanwezig* zijn van toiletpapier, Claudia. Heb je het filmpje bekeken? Ik ken geen enkele school die de leerlingen zélf het sanitair doet poetsen, ik vrees dat dat tegenwoordig als achterhaald bestempeld zou worden, alsook niet het doel van scholing. Als de nieuwe directie niet wil, kan je organiseren tot je blauw ziet, daar sta je dan met klachten en goede bedoelingen.

  • Elke Celis

    De klachten gaan over het niet *aanwezig* zijn van toiletpapier, Claudia. Heb je het filmpje bekeken? Ik ken geen enkele school die de leerlingen zélf het sanitair doet poetsen, ik vrees dat dat tegenwoordig als achterhaald bestempeld zou worden, alsook niet het doel van scholing. Als de nieuwe directie niet wil, kan je organiseren tot je blauw ziet, daar sta je dan met klachten en goede bedoelingen.

Lees meer