De campus Solbosch van de Université Libre de Bruxelles (ULB.)
Photo News De campus Solbosch van de Université Libre de Bruxelles (ULB.)

Studente ULB: “Valse taxichauffeur heeft me ontvoerd en verkracht”

Een studente van de ULB is naar eigen zeggen zaterdagavond in Elsene ontvoerd en verkracht door een zogenaamde taxichauffeur van Collecto, een dienst van taxibedrijf Taxis Verts. Dat schrijft ze op de Facebookpagina van ‘ULB Confessions’. 

“Hallo allemaal, ik wil graag een pijnlijke ervaring die ik gisterenavond heb meegemaakt met jullie delen”, begint het slachtoffer haar verhaal. “Zaterdag kwam ik terug van een studentendoop en ik was lichtjes aangeschoten. Onderweg naar huis stopte een man met zijn wagen. Hij beweerde dat hij een taxichauffeur was en dat hij me naar huis zou brengen. Vervolgens ontvoerde hij me en heeft hij me verkracht en verwond.” 

Het slachtoffer deelt ook een beschrijving van de dader. “Op het moment van de feiten droeg hij een uniform van het Stib. Hij had een Noord-Afrikaans accent en reed met een grijze Citroën”, verklaart ze. 

Volgens de studente hangt de dader rond in de buurt van danscafé La Jefke in Elsene, in de Triomflaan, en houdt hij er dronken meisjes in de gaten. “Je denkt altijd dat het je nooit zal overkomen, maar niets is minder waar. Pas goed op jezelf!”

Na de feiten diende het meisje klacht in bij de Brusselse politie, die momenteel samen met het parket van Doornik de zaak onderzoekt. Het bericht werd intussen al zo’n 2.100 keer gedeeld. 

Herkenning

Jean-Michel Courtoy, directeur van Taxis Verts, reageert verrast op de gebeurtenis. “Dit is schandalig. We zullen nu bekijken in welke mate we een klacht kunnen indienen.” Volgens de directeur zou de dienst nooit eerder te maken hebben gehad met dergelijke meldingen.

Ook benadrukt hij dat taxi’s enkel worden uitgestuurd op vraag van de klant aan bepaalde ophaalpunten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en dat de wagens van Collecto herkend kunnen worden aan de spoetnik op de taxi, de nummerplaat beginnende met ‘TX’, het officieel attest van de chauffeur dat in de taxi wordt gehangen en een bordje met het telefoonnummer van Collecto. 

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • zenn van wassenhove

    Het word hoogdringend tijd dat we ons gebied gaan terugwinnen van deze indringers, liefst met dodelijk geweld. Als ze hier risico lopen op marteling en dergelijke is het onze plicht als EU-pussies om hun elders een veilig onderkomen te bieden waar deze smeerlappen verder naar hartelust vrouwen kunnen gaan verkrachten

  • Rudi Desaever

    Dit zou nooit in België mogen voorvallen. Vrouwen zouden ten alle tijde veilig moeten zijn. Gespuis dat tegenwoordig rond dwaald in en rond Bxl zou eens mogen opgekuist worden. Het zal maar je vrouw of dochter zijn die zo iets moet meemaken. Blijf met uw poten van onze vrouwen en kinderen.

Lees meer