De vrachtwagen moest achteruit de tunnel weer uit.
Marc Baert De vrachtwagen moest achteruit de tunnel weer uit.

Te hoge vrachtwagen rijdt Rogiertunnel in: lange files op kleine ring

De Brusselse Rogiertunnel en Kruidtuintunnel zijn in beide richtingen opnieuw opengesteld voor het verkeer. Beide tunnels waren versperd nadat een te hoge vrachtwagen omstreeks 15 uur geprobeerd had de Rogiertunnel binnen te rijden. Door het incident stonden er lange files op de Brusselse kleine ring.

De politie moest ter plaatse komen om de vrachtwagenchauffeur te begeleiden terwijl die probeerde achterwaarts uit de tunnel te geraken. Daarbij werden betonnen blokken verplaatst die de twee rijrichtingen scheiden, zodat die nadien opnieuw op hun plaats moesten gezet worden. Rond 17.20 uur kon het verkeer richting Basiliek al opnieuw door de tunnels, maar het verkeer richting Zuid moest tot 19.15 uur wachten. 

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Biesen

    Mr. Dehondt, het verschil tussen 50 en 60 per uur kan je niet altijd zeker zeggen, maar dat je vrachtwagen te hoog is voor een tunnel is wel altijd duidelijk.

  • Walter Mertens

    Michel kijk eens goed. 3,5 ton die is 5 assen dus 44 ton. Maar oké zeg nooit nooit he

Lees meer