De leden van Chiro Jijippeke openden zondagmiddag hun eigen lokalen.
Nijs De leden van Chiro Jijippeke openden zondagmiddag hun eigen lokalen.

Tien jaar na eerste plannen beschikt Chiro Jijippeke eindelijk over eigen lokalen

Groot feest zondagmiddag bij Chiro Jijippeke in Sint-Jans-Molenbeek. Tien jaar nadat de eerste plannen voor de eigen lokalen opdoken, zijn de leden eindelijk naar hun nieuwe stek verhuisd.

“De bouw van de nieuwe lokalen had heel wat voeten in de aarde”, beseft oud-leider Ruben Brondeel maar al te goed. Hij was er tien jaar geleden al bij toen de eerste plannen gesmeed werden. “We hadden het jaren naar onze zin in het kleine zaaltje in Centrum West, maar door de groei van het aantal leden, was de site er veel te klein geworden. Vijf jaar geleden bereikten we een akkoord om onze nieuwe lokalen op de site van dienstencentrum Randstad te bouwen, maar het project sleepte nadien nog lange tijd aan. De leiding is dan ook bijzonder tevreden dat de Chiro nu eindelijk kan verhuizen.”

Voortaan beschikt de jeugdbeweging over een voldoende grote stek, waar ook de leiding haar eigen lokaal heeft. Op de binnenplaats kunnen de leden op zondagmiddag in alle veiligheid spelen. Tot slot beschikt de jeugdbeweging ook over een grote materiaalruimte.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer