Tiental jongeren plundert winkel JD Sports, mogelijk link met incident racisme in Luik

Een groepje jongeren heeft woensdagavond een winkel van JD Sports geplunderd in de Nieuwstraat in Brussels. Voorlopig werd er nog niemand aangehouden. De Brusselse politie is samen met het parket van Brussel een onderzoek gestart naar het incident.

Een tiental jongeren stormde gisterenavond omstreeks 19 uur, net voor sluitingstijd, een JD Sports winkel binnen. Vervolgens stalen ze zo snel ze konden een aantal kledingstukken die dichtbij de ingang hingen en vluchtten ze weg. Een getuige filmde het hele gebeuren.

Volgens politiewoordvoerster Ilse Van De Keere is er een mogelijke link met een incident dat zich op 4 november voordeed in Luik. Daarbij zou een personeelslid van een JD Sports-winkel zich racistisch hebben geuit tegenover haar collega’s, waarbij ze de woorden ‘makak’ en ‘gwers’, een woord gebruikt om blanke mensen van West-Europese afkomst te beschrijven, gebruikt hebben.

De politie bekijkt nu of de plundering gisteren werd vastgelegd door bewakingscamera’s. Tot nu toe is er nog geen spoor naar de daders. 

Een getuige filmde hoe een aantal jongeren een winkel plundert.
Rv Een getuige filmde hoe een aantal jongeren een winkel plundert.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer