Een deel van de Kolenmarkt is nu al autovrij.
Foto Michaux Een deel van de Kolenmarkt is nu al autovrij.

Twee straten extra voor voetgangerszone

Het college van de stad Brussel heeft donderdagavond beslist om twee straten toe te voegen aan de Brusselse voetgangerszone in het stadscentrum. Het gaat om het Olivetenhof en het stuk van de Kolenmarkt tussen Fontainas en de Zuidstraat. 

In het kader van de aanleg van de voetgangerszone wordt binnenkort het Fontainasplein heraangelegd. De vergunning hiervoor is aangevraagd en de stad wacht nu op goedkeuring van het Brussels gewest. Dat schrijft Bruzz en het nieuws wordt door het kabinet van Brussels schepen Bart Dhondt (Groen) bevestigd.

“We grijpen de heraanleg van het Fontainasplein aan om na afloop het Olivetenhof en een stuk van de Kolenmarkt ook autovrij te maken. Eigenlijk is dat logisch”, stelt Els Wauters, woordvoerster van schepen Dhondt.

Het Olivetenhof en vooral de Kolenmarkt, die deel uitmaakt van de Brusselse homobuurt, is al druk bewandeld omdat er in de zomer veel terrassen worden buitengezet door de bars en restaurants. Een groot deel van de Kolenmarkt is nu al autovrij.

De werken aan de voetgangerszone zijn nog volop aan de gang. Momenteel wordt het Beursplein onder handen genomen en ook het Fontainasplein krijgt een heraanleg. In de loop van 2020 moeten beide werven afgerond zijn.

Lees meer