In metrostation Clemenceau zijn nog grotere werken nodig.
BELGA In metrostation Clemenceau zijn nog grotere werken nodig.

Twintig metrostations hebben nog steeds geen check-outsysteem

Van de 69 premetro- en metrostations wachten er nu nog 20 op een validatiesysteem bij het verlaten van het station. Voor drie van die stations zijn grotere infrastructuurwerken nodig. 

Sinds 2014 moeten alle reizigers ook valideren bij het verlaten van de metro zoals al het geval is in alle premetrostations. Op deze manier wil de MIVB nog meer de strijd aangaan met zwartrijders. Eerder maakte de vervoermaatschappij bekend dat de uitrol van die check-out zou plaatsvinden tussen november 2018 en april 2019. Dat streefdoel blijkt echter helemaal niet bereikt te zijn. 

Vandaag blijkt immers dat in 20 metrostations uitchecken nog steeds niet mogelijk is, meldt de krant La Capitale. Van de 69 premetro- en metrostations hebben er 49 een validatiesysteem bij het verlaten van het station. Bij de twintig resterende zijn er technische moeilijkheden gerezen om de check-out te installeren. In het Centraal Station, Delacroix en Clemenceau zijn er zelfs grotere werken nodig.

De twintig metrostations die nog op een check-out wachten, zijn Ceria, Het Rad, Aumale, Beekkant, Rogier, Clemenceau, Delacroix, Centraal Station, Hallepoort, Louiza, Naamsepoort, Beaulieu, Delta, Petillon, Stokkel, Alma, Merode, Maalbeek, Sint-Katelijne en metrostation De Brouckere. Per station zal bekeken worden wanneer zij een check-outsysteem krijgen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dimitri Maes

    Inplaats van die poortjes te installeren zouden ze beter zorgen dat de roltrappen deftig werken ben niet in staat om trappen te nemen..resultaat verplicht te voet tot volgend station te gaan in de hoop dat die wel werkt wat vaak ook niet het geval is...maar ja dat brengt geen gelt in het laatje

Lees meer