Illustratiebeeld.
photo_news Illustratiebeeld.

Valse taxichauffeur (44) opgepakt voor verkrachting ULB-studente, werd ook gezocht in drie andere dossiers

In het onderzoek naar de ontvoering en verkrachting van een studente van de ULB is een verdachte opgepakt en daarna onder aanhoudingsbevel geplaatst. Het gaat om een 44-jarige verdachte, B.Y., die al gezocht werd voor drie andere zedenfeiten die in de loop van dit jaar werden gepleegd in het Brusselse. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De man, Y.B., geboren in 1975, werd vrijdagvoormiddag opgepakt in Elsene en in de namiddag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld voor verkrachting en aanranding van de eerbaarheid met geweld en wapenvertoon. Over zijn verklaringen kon het Brusselse parket nog niets kwijt. Hij zou niet in Elsene gedomicilieerd zijn. Volgens Sudpresse heeft hij een gezin en werkt hij bij de stelplaats Delta in Oudergem, niet ver van waar hij de studente zou hebben opgepikt.

Werkwijze

Volgens parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse vonden de drie andere feiten ook plaats in de loop van het jaar 2019. Het is nog niet duidelijk of de man ook in aanmerking komt voor andere, oudere zaken. Hij ging steeds op dezelfde manier te werk. “Hij pikte ‘s nachts jonge, vrouwelijke studentes op aan Collecto-punten of andere gelijkaardige locaties en probeerde hen ervan te overtuigen in zijn wagen te stappen”, zegt de parketwoordvoerster. “De man werkte niet voor enig taxibedrijf en heeft geen gerechtelijke antecedenten, behalve voor verkeersmisdrijven.”

Volgens de studente, die haar verhaal deed op de Facebookpagina van ULB Confessions, werd ze zaterdagnacht na een doop opgehaald door de bestuurder van een grijze Citroën, die zich voordeed als een Collecto-bestuurder. De man zou haar hebben meegenomen, ontvoerd en verkracht.

"Ik denk dat de bestuurder, die een MIVB-uniform draagt, van Maghrebijnse origine is en met een grijze Citroën rondrijdt, dronken meisjes opzoekt en zich voordoet als een Collecto- of taxibestuurder", klonk het in haar getuigenis. Het verhaal werd intussen al meer dan 2.000 keer gedeeld, terwijl een aantal andere mensen in een reactie schrijven dat hen iets gelijkaardigs ook bijna is overkomen in de buurt van de ULB.

Onderzoek

Collecto is een collectieve taxidienst die zeven dagen op zeven beschikbaar is tussen 23 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s ochtends in het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De dienst wordt aangeboden door de klassieke taxi’s die meerdere klanten oppikken die hetzelfde traject willen afleggen.

Het Brusselse parket opende zondag een onderzoek naar de feiten, maar dat onderzoek werd begin deze week overgenomen voor het parket van Bergen. Volgens het parket van Bergen waren er aanwijzingen dat de feiten van verkrachting zouden plaatsgevonden hebben in La Louvière. Nu is het onderzoek opnieuw naar Brussel verhuisd. De verdachte zal nu worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die beslist binnen de 48 uur of de man wordt aangehouden.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • mike milan

    Topwerk van de speurders;proficiat.

  • Willy De Smedt

    Het is niet omdat die een Mivb kleding draagt. Daar ook te werk is gesteld. Oude uniformen kan je op de vodden markt gemakkelijk vinden. Gewoon dus niet al die medewerkers van de Mivb nu over de zelfde kam scheren aub.

Lees meer