Onderzoek gestart tegen commissaris wegens antisemitisme
VTM Onderzoek gestart tegen commissaris wegens antisemitisme

Van antisemitisme betichte commissaris neemt Joodse advocaat onder de arm

De commissaris van de hondenbrigade die van antisemitisme beticht wordt, heeft een advocaat van Joodse origine onder de arm genomen. Simon Bretholz staat de man bij tijdens het onderzoek en het mogelijk proces.

Zes agenten dienden inmiddels klacht in tegen commissaris Geert V. De betichtingen zijn niet min. “Hij heeft meermaals, zo luid dat iedereen het kon horen, naziliederen gedraaid”, getuigde een van de agenten. “‘Muziek van echte mannen’, noemde hij het.” Daar bleef het echter niet bij. “Commissaris V. zei regelmatig tegen wie het wilde horen en in het publiek, dat de concentratiekampen en de gaskamers verzinsels waren en leugens. ‘Die hebben nooit bestaan’, klonk het.”

Geschokt

Advocaat Bretholz is de voorzitter van ‘Belgium stands with Israel’ en ex-voorzitter van de Belgische Zionistische organisatie. Hij ontkent alle betichtingen. Vrijdagochtend viel de algemene inspectie binnen bij de hondenbrigade van de politiezone zuid en in het huis van de verdachte. De politieagent en zijn advocaat zijn naar eigen zeggen in shock na de huiszoeking. “Wat ze zijn vrouw en dochter hebben aangedaan is inacceptabel en verachtelijk,” vertelt Simon Bretholz. “Al twaalf jaar werken wij samen, Geert heeft al bij veel Joodse betogingen en evenementen voor de veiligheid gezorgd. Hij antisemitisch? Ik geloof dat voor geen meter.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jean Wachtelaer

    Goed gezien van diene polis.

Lees meer