-
Dieter Nijs -

Verdachte (24) dodelijk vluchtmisdrijf Brussel vrijgelaten onder voorwaarden

De bestuurder van de wagen die zondagochtend vroeg een voetganger doodreed in het centrum van Brussel en vervolgens vluchtte, is door de onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten. Dat bevestigt het Brussels parket.

De man meldde zich maandag zelf bij de politie. Een dag eerder was zijn auto al gevonden. Bij de aanrijding kwam een 21-jarige jongeman van Roemeense afkomst om het leven.  

Het dodelijke ongeval gebeurde zondagochtend iets voor 5 uur op de Kruidtuinlaan in de buurt van het Rogierplein. Het slachtoffer werd door een wagen opgeschept terwijl hij de straat overstak. Hij deed dat niet op een zebrapad en overleed na de botsing ter plaatse aan zijn verwondingen.  

Gisteren gaf de vermoedelijke bestuurder zichzelf aan bij de politie. Tijdens zijn verhoor gaf hij onmiddellijk toe dat hij iemand had aangereden. Waarom hij op de vlucht sloeg, is nog niet duidelijk. In de loop van de dag werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze besloot hem vrij te laten. Wel werden hem enkele voorwaarden opgelegd. Zo moet hij een opleiding volgen bij het VIAS-instituut,  moet hij zijn rijbewijs inleveren bij de politie en moet hij psychologisch opgevolgd worden. Ook mag hij het land niet verlaten. 

Dimitri de Béco, de advocaat van de verdachte, liet aan VRT weten dat de man handelde vanuit een paniekreactie. “Gelukkig heeft de man beslist om zich binnen de 24 uur aan te melden en dat was dan ook de enige juiste oplossing”, aldus de Béco. 

36 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Raphael Coryn

    Is er hier nog eigenlijk respect voor slachtoffers? Zij die zulke maatregelen treffen voor de daders moesten door de grond zakken van schaamte. Onder voorwaarden en is al gekend hier in België is alles en kan alles blijkbaar. Je wordt alleen beboet als je 51 rijdt i.p.v. 50 armzielig België.

  • Gaston FOUBERT

    Wat een reacties ! Natuurlijk is het mogelijk dat hij gedronken had maar is het ongeval zijn fout? Iemand steekt plots de straat over en loopt onder je wagen .. al heb je gedronken, er is geen oorzakelijk verband met het ongeval. En kan je dan spreken van moord !?

Lees meer