6
BELGA

Verdachte opgepakt na vondst TATP-springstof langs treinsporen in Jette

De politie heeft een verdachte opgepakt na de vondst van explosief materiaal deze middag aan het spoor in het Laarbeekbos in Jette.  Dat bevestigt het parket van Brussel aan VTM NIEUWS. Het gaat volgens het parket om TATP,  een soortgelijk mengsel dat gebruikt werd bij de aanslagen van 22 maart 2016. DOVO kwam ter plaatse om het materiaal te vernietigen.

Het spoorverkeer tussen Jette en Asse werd stilgelegd nadat er in een plastic zak een kleine hoeveelheid explosieven werd gevonden tijdens een sweeping van de politie. “Die trof daar ingrediënten aan die zouden kunnen gebruikt worden om bepaalde zaken aan te maken”, verduidelijkte Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone Brussel-West aan VTM NIEUWS. Wie ze daar heeft gelegd, is nog niet duidelijk. DOVO kwam ter plaatse.

De politie heeft inmiddels een verdachte opgepakt. Speurders hadden gisteren een melding gekregen over een verdacht persoon. Toen ze vandaag opnieuw ging kijken langs het spoor, vond de politie de kleine hoeveelheid explosieven. Op het eerste gezicht heeft de man geen terroristisch profiel, benadrukt het parket. Hij wordt momenteel ondervraagd. Morgen geeft het parket meer uitleg tijdens een persconferentie.

6
BELGA
6
Bart Leye
6
BELGA
6
BELGA
6
BELGA

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Miguel De Poorter

    Ik denk dat tereur onderzoeken meer in het geheim gebeuren deze tijd.. maar hier waren 9 op 10 te veel getuigen en vandaar het op het nieuws komt.. want idd we spreken hier wel over een naald in een hooiberg. Allesinds mooi werk

  • Wim Van Den Bergh

    Hoeveel zakjes gaan ze nog vinden?

Lees meer