Het Institute Saint-Vincent in Anderlecht.
Marc Baert Het Institute Saint-Vincent in Anderlecht.

Vijf jongeren breken in bij Anderlechtse school en mishandelen leraar: “Hij is getraumatiseerd”

Vijf jongeren hebben afgelopen nacht ingebroken in een school in Anderlecht en hebben daar een 57-jarige leraar zwaar mishandeld. De vijf gingen er vervolgens vandoor met de wagen van hun slachtoffer, maar veroorzaakten daarmee een ongeval in Sint-Jans-Molenbeek. Dat meldt het Brussels parket.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De feiten vonden plaats in het Institut Saint-Vincent in Anderlecht. De vijf jonge daders drongen de school binnen en richtten er een hoop vernielingen aan. Zo sloegen ze onder andere ramen van klassen stuk en spoten ze een brandblusser leeg in een gang van de school. 

In de school troffen ze een leraar aan. De man, een 57-jarige alleenstaande leerkracht Nederlands die ook IT’er is in de school, viel er in slaap nadat hij wat papierwerk had verricht. De daders wekten de man en bonden hem vervolgens vast op de stoel van de directrice met kabels. Het vijftal sloeg de man herhaaldelijk vol in het gezicht en vroeg hem meermaals waar de kluis stond, “maar in onze school is geen kluis aanwezig”, zegt de directrice. 

De vijf stalen vervolgens de wagen van de leraar, samen met zijn telefoon, en reden daarmee weg. Het voertuig werd later beschadigd teruggevonden in Sint-Jans-Molenbeek. Van de vijf ontbreekt voorlopig elk spoor.

"Het parket heeft een onderzoek geopend voor diefstal met geweld en bedreigingen en vernieling van roerende goederen met geweld en bedreigingen", zegt parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse. "Het lab van de federale politie voert een sporenonderzoek uit in de school en in de wagen om de daders op te sporen.”

De school liet in een reactie weten dat de leraar getraumatiseerd is, maar niet zwaargewond. “Het gebeurt vaker dat we ‘s avonds nog nablijven”, laat de directrice weten. “Op die manier kunnen we ons volledig concentreren zonder gestoord te worden. De man is zwaar onder de indruk van de feiten.” Het slachtoffer is tien dagen werkonbekwaam verklaard. 

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Leopold Vanhoof

    Jongeren die misdrijven plegen als volwassenen moeten ook als dusdanig worden berecht, geen vingertje maar straffen. Zo gaan we van kwaad naar erger.

  • Vloebergs Jan

    mensen die de maatschappij dienen worden steeds meer en meer slachtoffer van geweld, wat gaat de regering hier aan doen, stem eens wetten die zulke misdrijven serieus straffen zonder vervroegd vrij te komen en alle schade te laten betalen. Die gasten gaan de maatschappij nog veel geld kosten en nooit iets opbrengen. Veel beterschap aan alle mensen van zinloos geweld.

Lees meer