Voedselbanken zien nu maandelijks tot 10.000 mensen meer dan voor de crisis. Dat merken ze ook hier in Schaarbeek aan de lange wachtrijen.
Mark Baert Voedselbanken zien nu maandelijks tot 10.000 mensen meer dan voor de crisis. Dat merken ze ook hier in Schaarbeek aan de lange wachtrijen.

Exclusief voor abonnees

Voedselbanken overrompeld: tot drie uur aanschuiven voor beetje eten

De coronacrisis leidt in het hele land tot extra drukte bij de voedselbanken. Bij de grootste bedeler van Brussel zagen ze het aantal hulpbehoevende gezinnen de voorbije
maanden meer dan verdubbelen. "Ze stonden tot vier straten ver aan te schuiven."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Serge Aernoudt

    Zo rijk is ons land geworden en dat terwijl er hier bedrijven zaken kunnen doen met miljoenen aan winst zonder ook maar één cent belastingen te betalen. Ik moet wel niet zeggen welke zeker?

  • Vaneylen Pierre

    Vroeger had men een schaamtegevoel, dat is weggevallen . Voor degenen die het nodig hebben , een schoon ding, doch als ik er mensen zie bijlopen die een I-phone hebben die ik me niet kan permitteren heb ik daar bedenkingen bij.

Lees meer