kraantjeswater
RV kraantjeswater

Waterfactuur in Brussel zal wellicht in 2020 duurder worden

Waterbeheerder Vivaqua wil de waterprijs in Brussel verhogen. Dat bevestigt het bedrijf aan La Capitale. De verhoging zou al kunnen gebeuren vanaf 2020. Het bedrijf heeft bij regulator Brugel al een prijswijziging aangevraagd.

Sinds 2014 is de prijs van het water in Brussel ongewijzigd. Maar de uitgaven van de waterbeheerder zouden wel gestegen zijn. “We hebben een verzoek ingediend om de waterprijs te verhogen”, zegt Yves Bourdeau, directeur van Vivaqua. “Tot nu toe hebben we kunnen werken zonder prijsverhoging, maar dat zal stilaan niet meer mogelijk zijn.”

Vivaqua heeft al een verzoek ingediend en is al maanden in gesprek met regulator Brugel. Voorlopig wordt het dossier nog onderzocht. Vivaqua hoopt wel dat de beslissing zal vallen vóór het einde van het jaar zodat de nieuwe prijzen vanaf 2020 kunnen gelden. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jean-Pierre Van Lier

    Dat Vivaqua eerst eens de rioolwerken voltooien in de Neerpedestraat in Anderlecht die al meer dan 3 jaar aanslijpen.

Lees meer