2
Geert De Rycke

Creatie van studente Alex (17) zit straks in broekzak van half miljoen jongeren

Het Sint-Vincentiuscollege van Buggenhout heeft duidelijk creatief talent in huis. De zeventienjarige Alex Emanuel heeft de leerlingenkaart, die verdeeld wordt over een half miljoen leerlingen in Vlaanderen, ontworpen. 

De jongedame, uit het zesde jaar Economie-Moderne Talen, nam deel aan een wedstrijd van de Vlaamse Scholierenkoepel. Haar creatie belandt zo volgend schooljaar in een half miljoen broekzakken van jongeren. Daarmee krijgen scholieren kortingen op meer dan 800 plaatsen in Vlaanderen en Brussel. De wedstrijdoproep kende een recordaantal inzendingen, maar de jury koos het ontwerp van Alex uit. 

“Mijn tweelingzus Britt vertelde me over de wedstrijd. Zij ging meedoen en dus besloot ik dat ook te doen”, vertelt Alex. “Ik heb een tweetal nachten gebrainstormd over het ontwerp. Toen ik begon te tekenen, wist ik meteen hoe hij zou uitdraaien. Inspiratie haalde ik vooral uit verschillende doodles. Het was een leuke uitdaging, maar ik had nooit gedacht dat mijn ontwerp zou winnen. Het is voor mij nu wel de bevestiging dat ik de juiste keuze maak als ik volgend jaar een opleiding in de grafische sector ga volgen.” 

2 Alex Emanuel wil nu verder gaan in de grafische sector.
Geert De Rycke Alex Emanuel wil nu verder gaan in de grafische sector.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mario Emanuel

    Hier mag je terecht fier op zijn. We zijn apetrots op jouw talenten en tevens ook op die van je zus Britt. De creatieve toekomst is verzekerd.

  • Christel Smet

    Proficiat Alex, je bent een voorbeeld voor veel jongeren en we hebben er een BB bij (bekende biegenhaatse).

Lees meer