4 Dansgroep Nele zorgde voor een spetterende show op de Dorpsfeesten.
Geert De Rycke Dansgroep Nele zorgde voor een spetterende show op de Dorpsfeesten.

Dorpsfeesten trappen zomer rond 1.000 jaar Grembergen op gang

De jaarlijkse dorpsfeesten in Grembergen, ooit ontstaan om de heraanleg van het kerkplein te vieren, zorgden zaterdagavond voor veel sfeer in het centrum. Het gebeuren kreeg dit jaar een bijzonder tintje mee en moest het officieel startschot zijn van een feestjaar rond ‘1.000 jaar Grembergen'. 

De Feestcommissie heeft daarvoor, in samenwerking met de Werkgroep Geschiedenis Grembergen en de Vlaamse Kring Sint-Lutgardis twee wandelingen en een fietstocht uitgewerkt langs historische locaties in de gemeente. “Bovendien zijn grote fotopanelen gemaakt van plaatsen en gebouwen die vroeger jaren een belangrijke rol speelden in Grembergen of het dorpsgezicht bepaalden”, zegt Luc Dierick, één van de initiatiefnemers. “Die worden overal in de gemeente verspreid. We zijn blij die tijdens de dorpsfeesten officieel te onthullen.” 

Tijdens Grembergen Feest! konden bewoners genieten van een receptie. Dansgroep Nele zorgde voor een dansshow en daarna zorgde coverband Ad Fundum voor ambiance.

4 De panelen met historische foto’s werden tijdens Grembergen Feest! onthuld
Geert De Rycke De panelen met historische foto’s werden tijdens Grembergen Feest! onthuld
4
Geert De Rycke
4
Geert De Rycke

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer