Elf namen voor sp.a

De Buggenhoutse sp.a trekt met elf kandidaten naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. "We willen scoren met een rood-groene ploeg", klinkt het.

Bart Callaert is lijsttrekker voor de sp.a-lijst.
Foto Geert De Rycke Bart Callaert is lijsttrekker voor de sp.a-lijst.

De sp.a-afdeling van Buggenhout werd eind 2016 nieuw leven ingeblazen. Na een windstilte van jaren zorgde Bart Callaert voor een terugkeer van de lokale afdeling. Niet veel later volgde een oproep naar geïnteresseerde "progressieve Buggenhoutenaren voor een open project voor een beter Buggenhout". Een bevraging bij Buggenhoutenaren legt dan weer de basis voor het verkiezingsprogramma van de partij.

Die heeft nu haar lijst klaar, met elf kandidaten. Dat betekent dus geen voltallige verkiezingslijst. Bart Callaert is de lijsttrekker. Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk Tanja Van Keer en Bart Servaes. De verdere ploeg bestaat uit Greta Van Riet, Clement Laureys, Rosita Buggenhout, Emiel Van Damme, Rita Troch, Marc Bréda, Astrid Fertinel en Guido Triest.

"Onze verkiezingsslogan is Sociaal Duurzaam Nabij", zegt Callaert. "Belangrijke punten in ons programma zijn garanties voor een groene omgeving, warme en respectvolle buurtinitiatieven, veiligere straten, de vernieuwing van de stationsomgeving en bijzondere aandacht voor de sociaal en mobiel zwakkeren."

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer