Copyright : Geert De Rycke

Gemeente wil meer inzetten op toerisme

Het gemeentebestuur van Buggenhout wil meer inzetten op toerisme in de bosgemeente. Dat heeft schepen Geert Mannaert (CD&V) gezegd tijdens de jongste gemeenteraad. Oppositieraadslid Ward Vrancken (N-VA) stelde toen voor om een Strategisch Plan Toerisme voor Buggenhout op te maken. 

“Buggenhout heeft zeker toeristische troeven. Het is tijd dat we die meer uitspelen en een visie ontwikkelen om Buggenhout toeristisch op de kaart te zetten”, zegt Vrancken. “Toerisme biedt immers ook een meerwaarde voor de economie. De voorbije jaren was er omwille van budgettaire krapte weinig investeringsruimte voor toerisme. Dat uitte zich onder andere in een minimale personeelsbezetting voor dit domein. Misschien kan hier nu wel verandering in komen.” Schepen Mannaert beaamt dat personeelstekort een knelpunt is om Buggenhout toeristisch te promoten. “Het is wel de bedoeling dit op te lossen”, zegt hij. “We willen de troeven van onze gemeente meer in de verf zetten en gaan daarvoor zeker een strategisch plan opmaken. We denken bijvoorbeeld ook aan de oprichting van een toeristisch infopunt. Wie weet kan de pastorie daar een rol in spelen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer