De organisatoren van Hartelijk Opstal willen het dorp weer op stelten zetten bij de doortocht van de Roparun.
Geert De Rycke De organisatoren van Hartelijk Opstal willen het dorp weer op stelten zetten bij de doortocht van de Roparun.

Jubileumeditie voor Hartelijk Opstal met Roparun

Hartelijk Opstal, de vereniging die elk jaar voor ambiance en extra inkleding zorgt van de doortocht van de Roparun door Opstal, is komend pinksterweekend aan een jubileumeditie toe. Voor exact de tiende keer zullen de deelnemers aan de estafetteloop tussen Parijs en Rotterdam voor Kom op Tegen Kanker in het Buggenhoutse dorp warm en hartelijk onthaald worden.

“We hebben bij de inwoners in Opstal die langs het parcours wonen vlaggetjes uitgedeeld. Die kunnen ze ophangen aan hun huizen en in hun voortuinen om de deelnemers aan de Roparun zondagavond en -nacht een hart onder de riem te steken”, zegt Dirk Stallaert van Hartelijk Opstal. “We maken er al jaren een gewoonte van om het parcours op te fleuren en daar besteden we nu ook aandacht aan.”

Hartelijk Opstal voorziet ook weer heel wat randanimatie zodat de ambiance verzekerd is. Wie niet meedoet aan de Roparun, maar toch de benen eens wil strekken, kan meedoen aan de Streekbierenloop om 16 uur. Wie een ronde van twee kilometer aflegt, krijgt een streekbiertje.

Vanaf 18 uur worden de eerste lopers en fietsers van de Roparun zelf verwacht. Vanaf dan is er doorlopend animatie op de site Patattenmolen. Muziek speelt, er zijn pannenkoeken, eet- en drankstandjes en een springkasteel. Om 19 uur treedt ‘Taxus Brown’ op en om 22 uur ‘Laissez! Dansez!’.

“De opbrengst van het gebeuren schenken we naar jaarlijkse gewoonte aan Erkrido, de plaatselijke afdeling van Kom Op Tegen Kanker”, zegt Stallaert. “Een deel van de centen gaat ook naar Run&Ride for Mie, dat zich eveneens inzet voor de strijd tegen kanker en genoemd is naar Mieke Mertens uit Opstal die een paar jaar geleden overleed aan een hersentumor.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer