Geert De Rycke

Lokale politie werkt binnenkort op afspraak

De lokale politie van de zone Buggenhout-Lebbeke zal binnenkort op afspraak werken. Dat moet de dienstverlening in beide commissariaten verbeteren. De nieuwe regeling gaat in vanaf 1 oktober.

Concreet betekent dit dat de openingsuren van de politiekantoren in zowel Lebbeke als Buggenhout worden aangepast. Voor aangiftes en klachten die niet dringend zijn en waarvoor de politie niet ter plaatse hoeft te komen, zullen inwoners een afspraak moeten maken.

“Het grote voordeel van werken op afspraak is dat mensen niet hoeven te wachten”, zegt commissaris Kris Collaert. “Ze worden dan sneller geholpen en meteen door de juiste persoon. Ook de privacy vaart er wel bij en bezoekers weten op voorhand welke documenten ze moeten meebrengen. Voor dringende zaken is natuurlijk nog altijd het noodnummer 112 van kracht. Onze interventieploegen blijven daarvoor 24 op 24 uur en 7 dagen op 7 ter beschikking staan.”

Een afspraak maken vanaf 1 oktober kan via www.lokalepolitie.be/5437 of op 052/46.83.83. De nieuwe openingsuren zijn te raadplegen op de Facebookpagina en website van de lokale politie Lebbeke-Buggenhout.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer