2 Het jubileum van priester Van Duyse werd gevierd met onder andere een misviering.
Geert De Rycke Het jubileum van priester Van Duyse werd gevierd met onder andere een misviering.

Parochie viert vijftig jaar pastoor André Van Duyse

Feest in de parochie van den Briel in Buggenhout. Pastoor André Van Duyse, overigens dit jaar precies 75 jaar geworden, viert er zijn jubileum. Hij is vijftig jaar priester. Komt nog eens bij dat de kerk van Den Briel zeventig jaar bestaat.

De Heemkring Baceroth van Baasrode zorgde naar aanleiding van het jubileum voor een tijdschrift over de Brielparochie en pastoor Van Duyse. En in de kerk werd een misviering in het teken gezet van de verjaardagen. Zo vierde de Briel, op de grens van Buggenhout en Baasrode, het jubileum van haar priester.

Van Duyse liep school aan het Sint-Lodewijkscollege in Lokeren en volgde Latijn-Grieks. Hij was ook misdienaar, elke ochtend om 6.30 uur voor de start van de lessen. “Na de mis haalde ik vlug mijn boekentas thuis op en als de torenklok begon te slaan kon ik met een kleine spurt altijd nog net op tijd op de speelplaats van de school verschijnen”, herinnert de pastoor zich. Na het middelbaar volgde een opleiding aan het seminarie.”

Van Duyse werd priester gewijd in juli 1969. Vanaf 1979 begon hij les te geven als leraar godsdienst aan het toenmalige Sint-Michielscollege in Buggenhout. Nog wat later werd hij parochiepriester voor den Briel. In 1995 werd hij benoemd tot priester van de parochie O.L.Vrouw Hemelvaart te Briel. “De briel is altijd een specialleke geweest, met één kerk op de grens van twee gemeenten en drie woonkernen”, zegt hij. “Maar het is hier altijd een warme gemeenschap geweest.”

2 Pastoor Van Duyse is dit jaar ook 75 jaar geworden.
Geert De Rycke Pastoor Van Duyse is dit jaar ook 75 jaar geworden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer