Geert De Rycke

Reigersweg wordt fietsstraat

De Reigersweg zal ingericht worden als fietsstraat. Dat heeft de gemeenteraad van Buggenhout goedgekeurd. Ter hoogte van Heibos komt bovendien een tractorsluis, om autoverkeer te weren. 

“In dit deel tussen de Beukenstraat en Heibos zal enkel plaatselijk verkeer toegelaten zijn voor de inwoners en aangelanden”, zegt schepen van Mobiliteit Geert Hermans (CD&V). “Het deel tussen de Dammekenstraat en Heibos wordt dan effectief fietsstraat. Fietsers hebben dan altijd voorrang en wagens mogen hen niet inhalen. Voor bestuurders geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur.” 

Er komen diverse verkeersborden in de Reigersweg om dat aan te duiden. De gemeente voorziet ook logo’s op het wegdek om te wijzen op de fietsstraat, net als een stippellijn in het midden van de straat. Het hele traject krijgt ook een nieuw wegdek in asfalt, voor het comfort van de fietsers. Het gemeentebestuur voorziet 80.000 euro voor het project. “De Reigersweg maakt op lange termijn deel uit van een groot fietstraject tussen Dendermonde en Mechelen”, zegt Hermans. “Wij maken alvast deze verbinding mogelijk. Zo realiseren we stap voor stap de noodzakelijke fietsverbindingen in Buggenhout.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Christel Smet

    Heel Buggenhout is al bijna zone 30. Straks zullen we langs Dendermonde moeten rondrijden om aan de andere kant van ons dorp te komen. Goed bezig jongens.

Lees meer