Stef Buys vervoegt lijst Vlaams Belang

Stef Buys, alomgekend in Buggenhout als bezige bij, creatief talent en acteur bij tal van amateurgezelschappen, vervoegt het Vlaams Belang. Hij wordt lijsttrekker van de tweede kolom voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

Stef Buys met lijsttrekker Steven Creyelman: "Ik moest niet twijfelen om mee te doen".
Geert De Rycke Stef Buys met lijsttrekker Steven Creyelman: "Ik moest niet twijfelen om mee te doen".

Met de toezegging van Stef Buys (62) om kandidaat te zijn voor Vlaams Belang heeft de partij van lijsttrekker Steven Creyelman haar lijst volledig klaar nu. Met 23 namen trekt de Buggenhoutse afdeling voor de derde keer op rij met een voltallige lijst naar de kiezer. "Meer dan de helft zijn ook nieuwe namen. Er was bijzonder veel interesse en enthousiasme om onze ploeg te versterken", zegt Creyelman, momenteel gemeenteraadslid.

Met Stef Buys tovert de partij "een wit konijn" uit haar hoed. De Buggenhoutenaar krijgt plaats 13, bovenaan de tweede kolom. "Ik heb niet moeten twijfelen om toe te zeggen", zegt Buys. "Door mijn bezigheden in tal van verenigingen sta ik volop in het Buggenhouts leven en weet ik dus goed wat er leeft in de gemeente. Dat kan helpen om zaken te verbeteren."

Ik ben er zeker van dat heel wat partijen ons nu benijden

Lokaal voorzitter Steven Creyelman

"Bovendien heb ik Steven Creyelman altijd erg gewaardeerd. Om zijn inzet voor de gemeente, zijn dossierkennis en zijn wil om voor de inwoners op te komen", argumenteert Buys verder. "Als zo iemand je vraagt om mee te doen, zeg je 'ja'. Ik ben blij deel te mogen uitmaken van zijn team."

Buys was meer dan dertig jaar ambtenaar bij Justitie, waarvan meer dan vijftien jaar vaste man achter de infobalie van het Justitiepaleis in Dendermonde. Sinds 2016 is hij met pensioen. "Dat geeft tijd voor andere dingen", zegt hij. "Om me politiek te engageren bijvoorbeeld."

Bij het Buggenhoutse Vlaams Belang zien ze Buys graag komen. "Hij is een regelrechte aanwinst voor onze partij", zegt Creyelman. "Ik ben er zeker van dat heel wat andere partijen ons nu benijden. En terecht!"

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dominiek Lootens

    Veel succes!

Lees meer