Ook Yves H. (links) werd nu aangehouden.
Copyright : Geert De Rycke Ook Yves H. (links) werd nu aangehouden.

Tweede verdachte aangehouden in twintig jaar oude moordzaak op Jens De Block

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft de aanhouding van Yves H. met een maand verlengd. De man verscheen vanmorgen bij de onderzoeksrechter in Dendermonde op verdenking van de moord op Jens De Block. Vorig jaar werd hij al veroordeeld tot dertig jaar cel in de zogenaamde Kanaalmoord in Buggenhout. 

Het is Jurgen R., ook betrokken bij de Kanaalmoord, die met zijn verklaringen Yves H. aanduidde als mededader bij de moord op Jens De Block uit Sint-Niklaas, nu bijna twintig jaar geleden. 

H. blijft ontkennen dat hij iets te maken heeft met de zaak, en momenteel zijn er ook geen bewijzen tegen de man. “Er is enkel de verklaring van Jurgen R. Verder is er niets concreet dat mijn cliënt aan de moord linkt", zegt zijn advocaat Bart Gijsen. 

Volgens Jurgen R. zou H. de dodelijke messteken hebben toegebracht, en zou R. zich ‘enkel’ maar schuldig hebben gemaakt aan oppervlakkige snijwonden en slagen. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer