Dader bromt al zeker maand

De 28-jarige Ekrem S. die vorige week in café L'Estrade in Mol een klant met een mes heeft gedood, blijft aangehouden. Dat besliste de raadkamer van Turnhout gisteren. Ekrem wordt verdacht van doodslag en bovendien van slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid aan een minderjarig meisje.

De feiten deden zich voor in de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober in café L'Estrade. De verdachte zou het die avond eerst achterin het café aan de stok gekregen hebben met een meisje. Daarna probeerden verscheidene mensen hem buiten te werken. Daarbij was slachtoffer Johnny Hensen. In het tumult kreeg Johnny twee messteken die hem fataal werden.Een minderjarig meisje dat in de buurt stond, raakte gewond door het rondzwaaiende mes.

Ekrem S. veroorzaakte al eerder problemen in L'Estrade. Hij zou een dag voor de fatale avond ook al met een moersleutel staan zwaaien hebben. En de cafébaas moest hem begin oktober al eens buitenzetten na een ruzie. De advocaat van S. wou gisteren niet ingaan op de feiten omdat het onderzoek nog aan de gang is. (DVGT)

Lees meer