Ooievaarsjongen worden geringd in Damme
Jan Van Maele Ooievaarsjongen worden geringd in Damme

11 ooievaarsjongen geringd in Damme-centrum

Vrijdagochtend werden in het centrum van Damme de ooievaarsjongen - die inmiddels een drietal weken oud zijn - door de mensen van Natuurpunt geringd.

 Dat gebeurde met een hoogtewerker die een sponsor ter beschikking stelde. In Damme centrum zitten op vier locaties ooievaarskoppels met jongen. Eerst werden de kuikens in de stadsboomgaard geringd, daarna op het voormalige rusthuis in de Kerkstraat en op Huyse de Grote Sterre (Toerisme Damme) en tot slot in het natuurreservaat. Normaal worden de kuikens op het nest geringd maar aan Huyse de Grote Sterre werden de kleintjes even naar beneden gehaald om de leerlingen van de lokale lagere school een educatief inzicht te geven van hoe het ringen nu precies in zijn werk gaat. In Damme centrum werden dit jaar 11 ooievaarsjongen van een ring voorzien.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer