2 Voorstelling Damme Culinair 2019
Mathias Mariën Voorstelling Damme Culinair 2019

16de editie Damme Culinair verwelkomt meer dan 40 standhouders

Op zondag 6 oktober vindt van 10 tot 18 uur in het centrum van Damme de zestiende editie van het streekproductenfestival ‘Damme Culinair’ plaats. Tijdens dit festival kunnen de bezoekers genieten van een unieke sfeer en proeven van verschillende streekproducten. De toegang is gratis. 

“Doorheen de jaren is het festival uitgegroeid tot een van onze drukst bezochte evenementen. Het is de bedoeling dat we de bezoekers laten proeven van alles wat onze streek te bieden heeft", zegt schepen voor toerisme Rik Strubbe. “Om het de bezoekers nog gemakkelijker te maken, voorzien we dit jaar twee shuttlebussen die alle Damse kernen, maar ook Male, Assebroek en Sint-Kruis bedienen. Alle ingrediënten zijn dus voor handen om culinair te genieten.” De bezoekers kunnen zich verwachten aan meer dan 40 standhouders. Damme Culinair vindt plaats op het marktplein, in de tuin van Huyse de Grote Sterre, in de Jacob van Maerlantstraat en in de hallen van het Stadhuis. Burgemeester Joachim Coens (CD&V) is trots op de nieuwe editie. “Dit festival past perfect bij Damme. We willen aandacht schenken aan onze lokale handelaars en producten.” Voor de kinderen is er de hele dag door animatie voorzien. 

Programma

10.30 – 12.30 u muziek gebracht door Little Dixie

11.00 u officiële opening van Damme Culinair door het college van burgemeester en schepenen van Stad Damme in aanwezigheid van de edele Confrerie van de Gastronomie

11.30 – 13.30 u muziek gebracht door Meermens

11.30 – 14.30 u 100% West-Vlaams streekproductenpicknick

14.30 – 17.30 u muziek gebracht door de Alfredo’s

2 sfeerbeeld Damme Culinair 2018
rv sfeerbeeld Damme Culinair 2018

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer