Illustratiebeeld
Didier Verbaere Illustratiebeeld

88 kilometer per uur in bebouwde kom tijdens flitsmarathon

De lokale politie Damme/Knokke-Heist nam dinsdag deel aan de nationale flitsmarathon met extra verkeerscontroles. In totaal reden 124 van de 759 gecontroleerde bestuurders te snel voorbij de flitswagen.

Een hardrijder haalde een topsnelheid van 88 kilometer per uur in de bebouwde kom waar slechts vijftig is toegelaten. Voor dit roekeloos rijgedrag moet hij zich verantwoorden voor de politierechter. De politie zette tijdens de flitsmarathon 28 wagens aan de kant. Twaalf hardrijders, waaronder vier buitenlanders, betaalden meteen hun overtreding. Het politieteam trok twee rijbewijzen in voor overdreven snelheid. Een bestuurder raakte zijn rijbewijs ook enkele uren kwijt na een positieve ademtest. Vijf bestuurders kregen een waarschuwing omdat ze reden met defecte lichten of een verlopen keuringsbewijs.

De lokale politie roept alle bestuurders op zich hoffelijk te gedragen in het verkeer en de snelheidslimieten te respecteren. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via PZ.DKH.Verkeer@police.belgium.eu.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Angelo Cabooter

    HOGE BOETE wegens rijden met overdreven snelheid, rijbewijs voor 1 jaar afpakken, auto in beslag nemen en een VERPLICHTE cursus verkeersregels voor autobestuurders laten volgen!!!!!!

  • Laetitia Dubois

    Waar die man aan 88 geflitst is was het voor 40j lang 90km/u, dan 70 en nu een belachelijk 50 voor kilometers lang. Het is een rechte laan met 2x2 rijvakken zonder woningen. Het is nu veel gevaarlijker geworden om op te rijden vanuit de winkels daar iedereen als slakken op de eerste vak rijd waar vroeger aan 90 op de 2de vak was en dus de eerste vrij was om veilig op te rijden.

Lees meer