Politierechter Peter Vandamme legde de bromfietser anderhalf jaar cel op. (archief)
Benny Proot Politierechter Peter Vandamme legde de bromfietser anderhalf jaar cel op. (archief)

Anderhalf jaar cel voor onverbeterlijke bromfietser die zonder verzekering bleef rondrijden

Een 35-jarige Bruggeling heeft in de politierechtbank anderhalf jaar cel gekregen voor allerhande verkeersinbreuken. Peter T. werd al tien keer veroordeeld voor onder meer niet-verzekering en rijden zonder rijbewijs, maar kruipt telkens opnieuw achter het stuur van zijn bromfiets.

De politie kon de Bruggeling op 11 november vorig jaar klissen in de Stationslaan in Brugge. Hij reed rond met zijn bromfiets, terwijl de tweewieler niet ingeschreven of verzekerd was. T. had bovendien een rijverbod lopen. Al tien keer eerder werd de man veroordeeld door de politierechter. Op 14 februari vorig jaar kreeg hij in totaal elf maanden cel, maar die werden in beroep omgezet in een werkstraf. “Op de zitting zag beklaagde in dat het zo niet verder kan”, oordeelde de politierechter toen. Amper negen maanden later werd hij echter opnieuw geklist. “Zijn inzicht is kennelijk snel overgewaaid”, sneerde politierechter Peter Vandamme dinsdagmorgen. Hij legde Peter T. anderhalf jaar cel op, 9.600 euro boete en drie jaar rijverbod. Zijn bromfiets werd verbeurd verklaard.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer