Thinkstock

Bejaarde man (92) voor 1.850 euro opgelicht door pannenverkoper

Een 92-jarige man uit  het Nederlandse Sluis in Zeeuws-Vlaanderen is slachtoffer geworden van een louche pannenverkoper. De bejaarde is voor liefst 1.850 euro opgelicht. De oplichter zou mogelijk meer slachtoffers hebben gemaakt. 

De pannenverkoper ging afgelopen week van deur tot deur in Sluis en Terneuzen. Beide gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen liggen op een boogscheut van de Belgische grens.  De oplichter doet bewoners een interessante aanbieding: een hele pannenset voor een scherpe prijs. Voor het gemak kan de koper meteen het hele bedrag met de betaalkaart betalen.

Bij het betalen zit 'm nu juist de truc. Er wordt veel meer geld afgeschreven dan afgesproken. De gedupeerden ontdekken pas later dat er een enorm geldbedrag is afgeschreven voor een paar pannen. Van de verkoper is bekend dat hij rondrijdt in een grijze Peugeot Partner. Naast pannen zou hij ook scootmobielen en messensets verkopen.  De politie is naarstig op zoek naar de oplichter.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jef Heffens

    Koop nooit iets aan de deur, nooit? Het enige wat je moet doen is de deur dichtslaan. Eerlijke van deur tot deur verkopers bestaan alleen in een sprookje. Er zijn mensen die het nooit leren.

  • Anne Callebaut

    Hier rond Haaltert heb ik ook zo een hollander ontmoet aan de deur,dat was een man die van een beurs kwam en enkele messensetten over had. Ik heb gewoon gezegd tegen de man dat hij reeds gevolgd werd bij het binnen rijden van de gemeente deze oplichter was plots in een flits ervan door.

Lees meer