3 De Civiele Bescherming kwam ter plaatse in de Schoeperstraat
Jan Van Maele De Civiele Bescherming kwam ter plaatse in de Schoeperstraat

Brugs parket opent onderzoek naar vondst verdachte vaten in midden van doodlopende straat, alles wijst in richting van drugsmilieu

Het parket van Brugge is een onderzoek gestart naar de – mogelijke – vondst van twee grote vaten drugsafval of substantie om drugs mee te maken. Voorbijgangers troffen de vaten aan in het midden van een doodlopende straat in Moerkerke en verwittigden de hulpdiensten. De Schoeperstraat bleef urenlang afgesloten tot de Civiele Bescherming de vondst kwam ophalen voor verder onderzoek.

Voorbijgangers zagen de verdachte vaten omstreeks 10.30 uur staan in de kleine, doodlopende straat in het midden van de velden. Brandweer en politie kwamen ter plaatse om de zaak verder te onderzoeken. Ondertussen is duidelijk geworden dat de vondst wellicht drugsgerelateerd is. Bij het Brugs parket kunnen ze momenteel nog niet veel kwijt over de zaak. Ook zij hebben nog heel wat vragen. Er zijn dan ook nog geen arrestaties verricht.

Civiele Bescherming

De vaten werden aangetroffen op een doodlopend stuk van de Schoeperstraat tussen de graanvelden. Op dit moment worden alle opties opengehouden. Mogelijk gaat het om drugsafval die op de verlaten plaats werd gedumpt in het midden van de nacht. Al is het nog niet zeker welke substantie er juist in de vaten – met een totale inhoud van 2.000 liter – zit. Verder onderzoek zal dat moeten uitwijzen. Om elk risico te vermijden kwam de Civiele Bescherming ter plaatse om de vaten te vervoeren. De politie van Damme/Knokke-Heist is ondertussen gestart met een buurtonderzoek in de hoop dat iemand iets verdacht heeft opgemerkt.

3 De verdachte vondst in de Schoeperstraat
Jan Van Maele De verdachte vondst in de Schoeperstraat
3 De Civiele Bescherming kwam ter plaatse naar de Schoeperstraat
Mathias Mariën De Civiele Bescherming kwam ter plaatse naar de Schoeperstraat

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Georges Vande Velde

    Zou het niet aangewezen zijn meer nachtelijke politiepatrouilles in te zetten. Onlangs op ongeveer dezelfde plaats sluikstorters aan het werk geweest. In de Kalkerstraat is het containerpark van de stad Damme,een beetje uit het zicht maar goed controleerbaar,misschien cameras plaatsen. Waarvoor dienen gemeentebelastingen ?

  • Wesley Kenis

    Moeten ze geen visum aanvragen wsntvehtzvijn zijn toch "illegalen" in de streek. Zoek de kopstukken gewoon ik de politiek en je rolt alle drugsbendes op....

Lees meer