De leerlingen van Jan Fevijn mochten zelf een film helpen maken.
rv De leerlingen van Jan Fevijn mochten zelf een film helpen maken.

Brugse leerlingen maken kortfilm met Nederlandse collega’s

Onder leiding van Nederlands filmregisseur Leslie Verbeeck hebben negen leerlingen van Atheneum Jan Fevijn in Brugge een kortfilm gemaakt.

Ze werkten daarvoor samen met tien Nederlandse jongeren in het kader van een filmproject. Het resultaat daarvan is op 18 oktober om 15 uur te zien in het Ledeltheater Oostburg tijdens het Tegenstroom Internationaal Filmfestival voor de Korte Film. Het project van Tegenstroom wordt mee mogelijk gemaakt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Nederland en heeft als doel de grenzen tussen Belgische en Nederlandse jongeren te laten vervagen.

Op 21 september gingen de Brugse leerlingen hiervoor naar het Nederlandse Groede, op 5 oktober waren de Nederlandse jongeren hiervoor te gast in Brugge. Samen maakten ze kennis met de technische aspecten van het genre en leerde Leslie Verbeeck hen kijken zoals een filmprofessional dat doet. Het filmproject kreeg de naam ‘Onbegrensd’. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer