De man werd met hasj op zak betrapt in de Brugse gevangenis.
Bas Bogaerts De man werd met hasj op zak betrapt in de Brugse gevangenis.

Dader van brutale homejacking betrapt met drugs in de gevangenis

Eén van de drie daders van een brutale homejacking in Bellegem is begin dit jaar met drugs betrapt in de Brugse gevangenis. De 31-jarige Fransman hangt een effectieve celstraf van 3 maanden boven het hoofd. Voor de homejacking kreeg hij vorig jaar al 6 jaar cel.

De drie Franse gangsters drongen op 24 augustus 2017 met geweld een villa binnen in de residentiële wijk Tobergse in Bellegem, bij Kortrijk. Een 58-jarige ondernemer en z’n echtgenote kregen harde klappen en werden met een slagersmes en onkruidverdelger bedreigd. Ze dreigden er onder meer meer de vingerkootjes van de bewoners af te hakken. Voor de feiten kreeg het drietal op 27 november vorig jaar effectieve gevangenisstraffen van 6 jaar. Hassan M. (31) zit z’n straf uit in de gevangenis van Brugge, maar werd daar in januari betrapt met 1,3 gram hasj op zak. Het parket vorderde voor die feiten bijkomend 3 maanden cel. Hoewel de Fransman na z’n betrapping bekende dat de drugs van hem waren, diste hij maandagmorgen een ander verhaal op voor de rechter. “Ik vond de hasj op de grond, maar heb hem niet binnengesmokkeld”, klonk het. Uitspraak op 18 november.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer