Boek de slag om 't molentje: Caroline Terryn
Benny Proot Boek de slag om 't molentje: Caroline Terryn

Damse auteur brengt 75 jaar na de Slag om ‘t Molentje boek uit over de geschiedenis

75 jaar na de Slag om ‘t Molentje in Moerkerke komen nog steeds nieuwe inzichten naar boven. Samen met gekende getuigenissen en informatie heeft Caroline Terryn die gebundeld in de nieuwe publicatie ‘De Slag om ’t Molentje, Moerkerke 13 en 14 september 1944’, uitgegeven door de Heemkundige kring ’t Zwin Rechteroever. 

“Het boek gaat onder meer dieper in op het strategische van de slag, het verloop ervan en het leed bij de lokale bevolking”, vertelt de auteur. “Het boek kost 15 euro en is te koop in het Museum in de kerk (MIK) in Moerkerke op donderdagvoormiddag en bij Visit Damme, Supermarkt Moerkerke en het For Freedom Museum. “De vorige publicatie over de Slag dateerde al van 1983. We dachten dat dit het ideale moment was om een nieuwe publicatie op de markt te brengen”, aldus Caroline. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer