De federatie eert Jacob van Maerlant.
rv De federatie eert Jacob van Maerlant.

Federatie Distillateurs viert 750 jaar jeneverbes in Damme

De nieuwe ‘Federatie Distillateurs’ vierde zopas 750 jaar jeneverbes op de Markt in Damme.

Jacob van Maerlant vernoemde de jeneverbes voor het eerst in 1269 in zijn boek ‘Der naturen bloeme’. Een jeneverbes stond in die tijd in voor genezing of als levenselixir. In regenwater gekookte jeneverbes werd aanbevolen om buikpijn te genezen. Jeneverbes in wijn gekookt was dan weer goed tegen krampen. Nu is het eerder bekend als drank in jenever of gin. “Daarom komen we naar Damme”, zegt Olivier Vanderlinden. “Om Jacob van Maerlant even te eren.” 

Een nieuwe federatie distillateurs (FEDD) is een groep bevriende distillateurs die elkaar steunen met raad en daadkracht. “Samen bekijken wij de problemen waar onze industrie-tak al verschillende jaren mee kampt. Nu staan wij niet meer aan de zijlijn, maar gaan wij op zoek naar oplossingen met de verschillende instanties.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer