Damme 20 jaar heemkundige kring
Benny Proot Damme 20 jaar heemkundige kring

Heemkundige Kring ‘t Zwin Rechteroever viert twintigjarig bestaan

De heemkundige kring ‘t Zwin Rechteroever viert in september haar twintigjarig bestaan. “Ze vormen een enorme meerwaarde voor iedereen die interesse toont in de geschiedenis van Damme”, zegt burgemeester Joachim Coens (CD&V). 

De vereniging heeft ondertussen een vaste stek gevonden in de kerk van Moerkerke. De voorbije twee decennia realiseerde de heemkundige kring al diverse realisaties. Denk daarbij aan de restauratie van de Sarepta- en Waterhoekkapel, de herplaatsing van verschillende voordrachten, het peterschap van enkele graven,... “Maar de parel op de kroon is ongetwijfeld de lancering van de Damse kapellenroute”, zegt voorzitter Denis Raman. “Maandenlang hebben we ons gebogen over de geschiedenis van 41 kapellen op Dams grondgebied." 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer