De nieuwe blauwe pmd-zak
PMD blauwe zak
rv De nieuwe blauwe pmd-zak PMD blauwe zak

Lambrecht: “Graag kleinere pmd-zakken in Brugge”, De fauw: “We gaan net grotere aanbieden”

Opmerkelijke discussie in Brugge: gemeenteraadsvoorzitter Annick Lambrecht (sp.a) pleit voor het aanbieden van kleinere pmd-zakken voor alleenstaanden. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) heeft net een tegengestelde mening: “Wij gaan net grotere zakken aanbieden.”

Lambrecht vindt dat de huidige pmd-zakken vaak te groot zijn voor alleenstaanden en senioren. “Een zak van 60 of 75 liter is groot. Daardoor moeten ze de zak te lang bewaren, wat geurhinder kan veroorzaken of moeten zij de zak halfvol al meegeven. Antwerpen biedt, speciaal voor deze doelgroep, ook kleinere afvalzakken van 30 liter aan. In Brugge kennen wij enkel de kleinere bruine huisvuilzakken, dus niet de kleinere versie van de blauwe pmd-zak.” Het stadsbestuur, waar sp.a ook deel van uitmaakt, laat weten dat er niet gedacht wordt aan zo'n kleinere blauwe zak. “Er mag nu net méér in de pmd-zak, dus is het logischer dat we een grotere zak aanbieden. Daar zijn we nu mee bezig”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Dat de blauwe zak voor geurhinder zorgt, is volgens mij ver gezocht.”

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Angelo Cabooter

    Ik heb nog nooit geurhinder ondervonden bij pmd zakken. Geurhinder heb je alleen bij zakken van restafval en groenafval. (Vooral bij warm weer)

  • Angelo Cabooter

    Er bestaat wel 2 soorten PMD zakken. Een kleine en een grote. (De grote wordt veel gebruikt in scholen en bedrijven)

Lees meer