2 Ongeval langs Damse Vaart in Damme: SUV in het water
Jan Van Maele Ongeval langs Damse Vaart in Damme: SUV in het water

Wéér zwaar ongeval langs Damse Vaart: chauffeur ontsnapt net op tijd uit zinkend wrak

Langs de Damse Vaart-Zuid gebeurde zondagnacht een zwaar verkeersongeval met een SUV. De bestuurder van het voertuig raakte van de weg af en belandde in het water. Hij kon zichzelf gelukkig net op tijd bevrijden en naar de oever zwemmen. Het was de tweede nacht op rij dat er een zwaar ongeval gebeurde langs de Damse Vaart.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Zaterdagnacht nog kwam een bestuurder om het leven toen hij even verderop langs de Damse Vaart-Oost een boom ramde, waarna het voertuig in brand vloog. Het slachtoffer kon zich niet tijdig verwijderen uit het wrak en moet nog steeds geïdentificeerd worden. Zondagnacht kon de bestuurder zich gelukkig wel tijdig bevrijden. Even voor 2 uur raakte de man met zijn SUV naast de weg en reed tussen twee bomen door het water in. De wagen zonk razendsnel, maar de chauffeur kon net op tijd naar de oever zwemmen. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en een duikteam deed voor alle zekerheid nog een grondige inspectie rond het wrak in het water. Daarna werd met groot materiaal de wagen uit het water gehaald. De chauffeur raakte uiteindelijk slechts lichtgewond en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De Damse Vaart-Zuid was daar het ongeval urenlang afgesloten. 

2 Ongeval langs Damse Vaart in Damme: SUV in het water
Jan Van Maele Ongeval langs Damse Vaart in Damme: SUV in het water

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • raes johan

    Inderdaad langs de Damme vaart moet je kunnen sturen met een auto en niet gebruiken als sluiproute als je gedronken hebt.

  • guido vermeyen

    Tussen 2 bomen door, als je weet dat die populieren daar 20 m van elkaar staan is dit een huzarenstukje, om juist er tussen door te rijden, ginds moet je zeker je ogen op de weg houden, want die weg is er smal en echt gevaarlijk, nat en glibberig met die bomen en de bladeren...

Lees meer