Dan toch alcoholverbod in in Astridpark

De Ieperse burgemeester heeft gisteren alsnog een alcoholverbod ingevoerd in het Astridpark. Een groep amokmakers veroorzaakte er de afgelopen weken overlast en woensdag kwam het zelfs tot een vechtpartij. "Onze eerder genomen maatregelen werkten blijkbaar onvoldoende", zegt burgemeester Jan Durnez (CD&V).

In de gemeenteraad eerder deze week sprak burgemeester Jan Durnez nog de hoop uit dat een alcoholverbod of sluiting van het park niet nodig zou zijn om de overlast in te dijken. Maar amper twee dagen later komt hij daar op terug. "De bewoners sloegen woensdag alarm, omdat er een vechtpartij aan de gang was tussen enkele dronken mensen in het park. De politie kwam tussenbeiden en kon de gemoederen bedaren, maar zo kan het niet verder", zegt hij. "We hebben daarom, in overleg met de politie, besloten om een tijdelijk alcoholverbod in te voeren in het Astridpark. Dat is een eerste stap. Ondertussen zijn ook de nodige procedures opgestart om een aantal 'vaste klanten' de toegang tot het park te ontzeggen."

De stad hoopt dat de nieuwe maatregelen hun uitwerking niet zullen missen. "Het is niet de bedoeling om de buurt plat te leggen, voor een buurtfeest zijn bijvoorbeeld uitzonderingen mogelijk op het schenken van alcohol. Maar het is belangrijk dat de rust in de buurt kan terugkeren en dat lukte, ondanks onze eerder genomen maatregelen, niet", aldus Durnez.

Probleem verplaatsen?

Hij beseft wel dat de kans bestaat dat het probleem zich gewoon verplaatst. "De amokmakers kunnen natuurlijk een andere locatie kiezen, maar dan zullen we ook op die plaatsen soortgelijke maatregelen treffen. Al hopen we uiteraard dat dat niet nodig zal zijn." (BLI)

Lees meer