Dansschool Castart neemt blitzstart

Van 0 naar 500 inschrijvingen in een vingerknip

In een voormalige garage in de Lindenlaan heeft de nieuwe dansschool Castart de deuren geopend. Opmerkelijk: nog voor de start waren er al meer dan 500 leden ingeschreven. "We zijn een hype!", lachen initiatiefnemers Carmen De Beule en Steffi Van Loo.

De sleutel van het verpletterende succes ligt ongetwijfeld bij Carmen en Steffi zelf. Beide zijn ervaren dansleraressen. Carmen heeft ook jarenlang les gegeven op de Centrumschool in de Bosdamlaan. "We zijn daardoor goed gekend bij de jeugd", legt ze uit. "Het idee voor een eigen dansschool was er al een tijdje. Samen met Steffi heb ik besloten de sprong te wagen. We hadden de start al aangekondigd terwijl we nog niet eens over een locatie beschikten." Die werd echter snel gevonden in een vroegere garage in de Lindenlaan. "Ik weet nog goed mijn gevoel toen we hier bij de smeerputten stonden. Het leek toen een onmogelijke opdracht maar met heel wat hulp zijn we erin geslaagd een pareltje te maken van dit gebouw", vult Steffi aan.

Dat ze over een eigen stek beschikken is meteen één van de grootste troeven van Castart. "Veel andere verenigingen moeten aankloppen bij sporthallen of scholen om lokalen te gebruiken", weet Carmen. "Aangezien we zelf over twee danszalen beschikken, kunnen we onze agenda zelf bepalen. Er is intussen een overeenkomst met de sportschool Waasland van het KA en we hopen om samen te werken met andere scholen en de musicalopleiding Muzart."

Ook jongens

Het meest opmerkelijke is het enorme aantal leden waarmee Castart meteen van start gaat. Nog voor de opening van de dansschool waren er immers al 500 inschrijvingen. "Zo'n toestroom hadden we inderdaad niet verwacht", geeft Steffi toe. "Ons verhaal is een eigen leven gaan leiden op facebook, waardoor het bijna een hype is geworden. Maar ons hoor je natuurlijk niet klagen." Castart heeft zichzelf van bij de start gebombardeerd tot een van de grootste dansverenigingen van de regio en mag zich meteen ook bij de grootste sportclubs van Beveren rekenen. "We hebben heel wat voormalige leden van Flex kunnen aantrekken", legt Carmen uit. "Die dansvereniging hield recent op te bestaan. Los daarvan is dans gewoon nog altijd razend populair. En niet alleen bij meisjes. We hebben een groot aantal jongens, achttien leerlingen per groep."

Team

Carmen en Steffi krijgen voor het lesgeven hulp van een team van zes andere dansleerkrachten. Het aanbod varieert van ballet en flamenco tot showdance, hedendaagse dans en hiphop. "We richten ons vooral op jongeren, maar ook iets oudere vrouwen zijn welkom. Daarvoor is er onze groep 'de madammen', een gezellige les waarin we lichaamsversterkende oefeningen combineren met leuke choreografieën." Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de webpagina www.castart.org.

2 Castart liet zich tijdens de voorbije Beverse Feesten al een keer opmerken aan het publiek toen ze al dansend door het centrum trokken.
Kristof Pieters Castart liet zich tijdens de voorbije Beverse Feesten al een keer opmerken aan het publiek toen ze al dansend door het centrum trokken.
2 Steffi en Carmen dolgelukkig met hun nieuwe dansschool.
Kristof Pieters Steffi en Carmen dolgelukkig met hun nieuwe dansschool.

Lees meer