Eerste opruimactie op het strand van De Haan
rv Eerste opruimactie op het strand van De Haan

Strandbezoekers helpen strand opruimen in De Haan

In De Haan werden er de voorbije dagen opruimacties georganiseerd op de stranden van De Haan, Wenduine en Vosseslag. In augustus zijn er nog drie begeleide opruimacties.

Tijdens de opruimacties maken deelnemers zich niet alleen nuttig door na een strandbezoek het strand mee te helpen opruimen maar ze kunnen bovendien mooie prijzen winnen zoals een 100-tal drinkflessen, een 50-tal metalen mokken en 6 rugzakken. “De gemeente De Haan wil met deze begeleide opruimacties haar strandbezoekers op een leuke manier sensibiliseren van het belang om het strand na een dagje strandbezoek mee op te ruimen. de Haan heeft deze zomer ook een samenwerking rond duurzaamheid en recyclage op zijn stranden met internationale speler COCA – COLA die van 12 tot en 18 met augustus een roadshow op de Zeedijk van De Haan organiseert. Strandgangers zullen daarbij gratis strandspullen zoals surfboards, vliegers, bootjes, beachballl-sets, kunnen ontlenen in ruil voor strandafval die ze inzamelen en binnenbrengen op de COCA - COLA stand op de Zeedijk-Oost van De Haan. Daarnaast zal Coca - Cola ook workshops organiseren rond duurzaamheid en recycling”, vertelt schepen van toerisme en afval Marleen De Soete ( Vooruit ! )

De volgende acties zijn op 19, 26 en 28 augustus. Het start telkens om 17 uur tot en met 18.30 uur. Deelnemers krijgen een prikker en katoenen fair trade zak ter beschikking om aan de slag te gaan. De prikkers en zakken kunnen worden afgehaald op 5 afhaalpunten op het strand, aan de Zon, Zee, Zorgeloos standen ( sanitaire blokken ) Vosseslag, De Haan, Wenduine en aan de strandbibs op de stranden van De Haan en Wenduine.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer