2 De brandweer inspecteert het gebouw, maar vindt geen gaslek.
Davy Lucidarme De brandweer inspecteert het gebouw, maar vindt geen gaslek.

12 kinderen geëvacueerd uit kinderopvang, gaslek bleek vals alarm

In kinderdagverblijf DO-RE-MI in de Dorpsstraat in Adinkerke zijn maandagvoormiddag twaalf kleuters en peuters geëvacueerd. De mensen van de gemeentelijke kinderopvang namen een gasgeur waar en verwittigden de hulpdiensten. De kinderen werden ondergebracht GBS De Leerplaneet aan de overkant van de straat. 

De brandweer was snel ter plaatse, inspecteerde de kinderopvang, maar kon geen gaslek vaststellen. Ook netbeheerder Fluvius was aanwezig. Snel werd de opvang vrijgegeven en mochten de kinderen terugkeren. “Het was dus vals alarm, maar de onthaalmoeders van het kinderdagverblijf namen het zekere voor het onzekere voor de veiligheid van de kinderen. Ze hebben erg snel en kordaat gehandeld, een voorbeeld van hoe het moet”, zegt schepen van Sociale Zaken & Welzijn Michèle Vandermeeren (ACT!E), die zelf polshoogte ging nemen. 

2 Het bleek te gaan om vals alarm.
Davy Lucidarme Het bleek te gaan om vals alarm.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer