Nadine W. stapelde al 88 maanden cel op
JHM Nadine W. stapelde al 88 maanden cel op

Beruchte tafelschuimster betaalt kaaskroketjes niet: 3 maanden cel en 1.600 euro boete

Drie maanden cel en een effectieve geldboete van liefst 1.600 euro. Zoveel moet de 49-jarige beruchte tafelschuimster Nadine W. ophoesten voor een bordje onbetaalde kaaskroketten en een koffie van om en bij de 15 euro. 

Ze bestelde de maaltijd op 28 april in Casa Nostre in De Panne. Met het nieuwe vonnis is de totale celstraf voor W. nu opgelopen tot 88 maanden cel, meer dan zeven jaar dus. Haar totale geldboete bedraagt ook al haast 25.000 euro. Het is voorlopig het laatste vonnis voor W.: enkel in september hangt haar nog een extra straf boven het hoofd. Zoals gekend is de vrouw nog steeds op vrije voeten omdat ze wettelijk gezien nog niet aangehouden kan worden. Voor dergelijk misdrijf kan dat nooit meteen omdat de maximumstraf per inbreuk telkens te laag is. Dus was het wachten tot de vrouw meer dan drie jaar effectieve celstraf had, pas dan kan ze aangehouden en opgesloten worden. Intussen is dat al lang  het geval, maar omdat ze 40 dagen tijd heeft om in beroep te gaan tegen haar straffen, is het nu wachten tot die termijn voorbij is. Haar eerste vonnissen werden intussen al enige tijd geleden uitgesproken. De verwachting is dat Nadine W. vanaf halfweg juli opgesloten kan worden. Het is dé hoop van de horecazaken aan de kust, want de vrouw – die naar het schijnt wel beseft dat wat ze doet strafbaar is – gaat haast elke dag verder. Ze pleegde al meer dan 120 feiten. 

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rose Dekeyzer

    40dagen de tijd om in beroep te gaan? Een gedetineerde krijgt er maar 10!!

  • William Christiaens

    Nergens meer binnen laten hé dan! Wat een zever zeg allemaal!

Lees meer